Zanimljivo kako u Rimu glava ne boli. Nije smetala ni kisa sva tri dana boravka, ni cjelodnevno hodanje…
Samo sto sam sletjela u Smogograd i posla za obavezama, glava ne prestaje da boli.
Mislim da mi to govori da bih trebala preseliti u Rim.
Nego, ja sam tamo prvi put probala Tonnarelli (ili druge inacice tjestenine, npr. Tagliolini) cacio e pepe. S ovcijim sirom i puno bibera. Inace, ne volim kozje, ovcje sireve, ali kada sam narucila nisam znala koja vrsta sira je Pecorino, znam samo da mi se svidjelo. Bila je to tjestenina mog zivota. Kremasta, sirasta i ljuta. Ponesoh i kuci komad tog sira da probam imitirati jelo.
Bio je ovo moj drugi put u Rimu, ali je i on postao jedan od onih gradova u koje se zelim uvijek vracati. Imam ih par na listi, s hajrom da se i prosiri.
Jel im skupo tamo ? Jesil bila u konzumu i tako to ?
Nisam u Konzumu i tim vecim marketima, bila u dva-tri granapa da uzmem vode i grickalica. U tim granapima je definitivno skuplje nego kod nas. Al sve im je skuplje, sto je kod nas u markama, kod njih je u eurima.
Prosjecna pizza Margarita kosta oko 10e.
Kad budem malo bolje probat ću napraviti ovo jelo, našmagala si mi. Pecorino Romano sir( 200g košta 4,99€ )ima u Kauflandu, hvala za ideju, volim italijansku kuhinju, sir, biber, tjesteninu, njam?
Brzo da nam ozdravis, Senjorita querida ❤️
I ja sam nasla u Sarajevu, ipak, tako oko 12 KM. Ovaj tamo sam platila dosta skuplje, al se tjesim da je bas oridjidji romano ?
A probaj, samo nadji dobar recept. Ja jos nisam kuhala, ali sam procitala nekoliko recepata i ne cini se tesko, a stvarno je preukusno.
Lijepe paste lijepo goje ?
Ma to samo u Rimu, nema toga kuci svaki dan. Moglo bi se, ali neema ?