beats by dre cheap

Late night laprdanje

Ne želim da zvučim kao neko ko je dobrano proživio život i sada nesebično, ali nametljivo dijeli savjete i parčiće mudrosti, ali obično ovako, u kasne sate kada imam, zaista rijetku, priliku da uhvatim par sati sna, razmišljam o stvarima koje sam mogla uraditi drugačije i zamišljam kako mlađoj sebi pametujem, sve onako prstom mašući ispred nosa.

Ne bih mijenjala niti jedan momenat života kojeg živim sada, da bude jasno, ali bih se poštedila, u mlađim danima (haha), nekih bespotrebnih sekirancija, neprospavanih noći, grčeva, rasprava, ljudi, zaboga, poštedila bih se emotivnih vampira, manipulatora, dosadnih ljudi i svih onih viškova kojima se opterećujemo u 20tim. I ranije. I kasnije.

Nisam ja mudrija, ali neke stvari u životu te nauče prioritetima, htjeli mi to ili ne, pa se zapitam i nasekiram, jer joj Bože, vrijeme ne mogu vratiti, a šta bih sad dala da sam neke dane utrošila na druge ljude ili ne na ljude uopšte. Na sebe, recimo, samo na sebe.
Sve prolazi, nosila bih plastificirani podsjetnik oko vrata i stalno se podsjećala da sve prolazi. Onako kako sada pokušavam da naučim sestru, učila bih tada sebe. Nema veće istine. A onda bih s pjesmom išla dalje, jer šta može na silu i zašto bi na silu, kad bi prošlo i ovako i onako. Posebno ako nije moje vrijeme, moje mjesto, moja osoba, moj život u tom okruženju.

I da, proći će i ove moje noći isprekidanog sna, neprospavane, umorne i teške, samo mi se sad baš nešto i ne pjeva. Dok ne budem još starija i budem htjela dijeliti lekcije sebi ovoj sada...

Djevojka u mojim ustima
http://morgana.blogger.ba
19/09/2018 01:30